Back

rainbow TWISTER LEVEL 2NG (12 inches Woofer)

Έτσι ονομάζεται ένα σκάφος της Greenpeace και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση έχει αυτό με ένα subwoofer της Γερμανικής rainbow. Και όμως έχει. Και τα δύο έχουν ευγενείς σκοπούς, χωρίς όμως να τους λείπει η δύναμη.
Η εταιρία rainbow δυστυχώς στην χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, αν και στο εξωτερικό χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού. Και λέμε δυστυχώς διότι προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ηχείων τα οποία όσοι τα εμπιστεύθηκαν, τα λάτρεψαν. Διατηρούν πολύ καλή σχέση απόδοσης–τιμής, από τις σειρές entry level, μέχρι την απαγορευτική από άποψη κόστους σειρά reference. Με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και δοκιμασμένη αντοχή και αξιοπιστία, αποτελούν προσφιλή επιλογή των πιο μυημένων στον χώρο του car audio.

Χαρακτηριστικά .....6/10

Το TWISTER LEVEL 2NG αποτελείται από ηχείο 12 ιντσών της σειράς Hammer, κούτα τύπου bass reflex 36 λίτρων, με δυο aeroport διαμέτρου 3” και βάθους 7” το καθένα. Οι διαστάσεις του είναι 52x35x38 (πλάτος x βάθος x ύψος) στην βάση του και 52x20x38cm στην πάνω πλευρά. Το συνολικό βάρος φτάνει τα 24kg. Το ηχείο διαθέτει 2 πηνία αντίστασης 2Ω έκαστο, συνδεδεμένα σε σειρά διαμορφώνοντας την συνολική αντίσταση στα 4Ω. Μπορεί να διαχειριστεί 400W RMS, με peak τα 750W.
rainbow TWISTER LEVEL 2 NG (box side)
Η rainbow δίνει τιμή max SPL για το TWISTER LEVEL 2NG, 146dB μέσα σε αυτοκίνητο, ωστόσο αυτή είναι μια τιμή που μπορεί και σίγουρα θα διαφοροποιηθεί, ανάλογα με τον χώρο του κάθε αυτοκινήτου.
Η απόκριση του subwoofer της rainbow είναι 25–200Hz.

Μιας και το rainbow TWISTER LEVEL 2NG είναι το πρώτο subwoofer που δοκιμάζουμε στο Car Audio Test, είναι μια καλή ευκαιρία να αναφέρουμε τον τρόπο μέτρησης. Η ισχύς με την οποία τροφοδοτούμε τα sub είναι 1W (2Volt) και η μέτρηση γίνεται στο 1m. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως δεν χρησιμοποιούμε την προσφιλή μέθοδο των 2,83V, καθώς αυτά αντιστοιχούν σε 1W αλλά στα 8Ω και όχι στα 4Ω.// Η μέτρηση στα 2,83V «κολακεύει» τα 4ωμα ηχεία αφού στην ουσία λαμβάνουν 2W. Μέτρηση spl σε πλήρη ισχύ δεν γίνεται καθώς, θα τονίσουμε για άλλη μια φορά, πως τα ηχεία είναι καινούρια και δεν θέλουμε να τα καταπονήσουμε φτάνοντάς τα στο όριο και να διακινδυνεύσουμε την καταστροφή τους.//

Ηχητική αξιολόγηση .....87/150

rainbow TWISTER LEVEL 2 NG (HUMMER) Με ροζ θόρυβο από 20-140Hz και πάντα με 1W στο 1m το Twister Level απέδωσε 88,5dB. Στις επιμέρους συχνότητες η μικρότερη τιμή των 75dB εμφανίζεται στα 40Hz και με την μέγιστη στα 70Hz να φτάνει τα 98dB.

Και περνάμε στον τομέα του ήχου. Το TWISTER LEVEL έδειξε αξιόλογα μουσικά χαρακτηριστικά, έχοντας ταυτόχρονα την διάθεση να ανεβάσει υψηλές στάθμες. Ο τονισμός ανάμεσα στους 63-80Hz προσδίδει εντυπωσιακό άκουσμα, με το sub της rainbow να αναπαράγει πλούσιο, απαλό και ογκώδες μπάσο. Ο χώρος γεμίζει αβίαστα, ενώ η ταχύτητα είναι ικανοποιητική ακόμα και στις βαθιές εναλλαγές. Μια μικρή τάση να σχηματίζεται ουρά υπάρχει, δεν δημιουργεί όμως ουσιαστικό πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή των περισσότερων ειδών μουσικής.
Επηρεάζει βέβαια την καθαρότητα και φυσικότητα του ήχου.

Συμπέρασμα

rainbow TWISTER LEVEL 2 NG (grill) Τονίζοντας πως το TWISTER LEVEL είναι μια έτοιμη λύση που απευθύνεται σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό, οπότε η rainbow φρόντισε να βρει την χρυσή τομή μεταξύ ηχητικής απόδοσης και επίτευξης εντάσεων και με αυτό το σκεπτικό έκανε εξαιρετική δουλειά. Αν λοιπόν το ζητούμενο είναι η αγορά ενός έτοιμου subwoofer χωρίς τον πειραματισμό σε κούτες, και η αναπαραγωγή απλωτού μπάσου χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ένταση, το rainbow TWISTER LEVEL 2NG αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Στα παραπάνω προσθέστε την καλή τιμή, την εξαιρετική ποιότητα συναρμογής της κούτας, στην οποία η εταιρία έχει φροντίσει να τοποθετήσει έτοιμες υποδοχές για μπάρες προστασίας καθώς και ταχυσύνδεσμους στους ακροδέκτες και την αποδεδειγμένη αξιοπιστία.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία για την παραχώρηση του rainbow TWISTER LEVEL 2NG της δοκιμής.

 
rainbow TWISTER LEVEL 2NG (12 inches Woofer)
rainbow TWISTER LEVEL 2 NG (front)
2010-12-09
93
out of 160
19
20.5
20.5
13
14
N/A
6
93
160
 
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 92ms (21 queries, 11ms)