Back

TARGET TBA 320 (Active 12 inches Woofer)

Υλοποιήσαμε την πρώτη αξιολόγηση ενεργού 12ιντσου subwoofer, που ανέκαθεν είχαν και έχουν το κοινό τους. Απαρτίζεται απο μονοκάναλο ενισχυτή και ένα woofer 12”, τοποθετημένα σε μια ενιαία κούτα. Η συνήθης χρησιμότητα τους είναι η τοποθέτηση του στον χώρο αποσκευών. Με τα τρία καλώδια τροφοδοσίας (ρεύματος-γείωσης-εντολής) και με ένα ζευγάρι RCA είναι συνδεδεμένο και έτοιμο για χρήση. Τέτοιου είδους υλοποιήσεις είναι πολύ προσιτές για κάποιους που θέλουν να δώσουν παραπάνω όγκο χαμηλών συχνοτήτων στο αυτοκίνητο, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις.

Χαρακτηριστικά .....6/10

TARGET TBA 320 (amplifier) Σε περιπτώσεις που υπάρχει εργοστασιακή πηγή και δεν παρέχει χαμηλή έξοδο τύπου RCA, διατίθεται είσοδος Hi-Input. Οι παρεχόμενες ρυθμίσεις απαρτίζονται από ρυθμιζόμενο x-over 40-160Hz με slope 12dB/oct, gain, διακόπτη Bass boost 0,+6,+12dB και διακόπτη αναστροφής φάσης 180ο.

Η κούτα είναι καλοφτιαγμένη και αποπνέει αίσθηση πολυτέλειας, με πολύ καλό φινίρισμα, ενώ οι μπάρες προστατεύουν το μεγάφωνο από τις «κακές παρέες», όπως βαλίτσες, πυροσβεστήρες και λοιπά αντικείμενα του χώρου αποσκευών.

Ακούγοντας το TARGET TBA 320, το πληθωρικό μπάσο κάνει αισθητή την παρουσία του, δείχνοντας ότι έχει την δυνατότητα να γεμίσει μεγάλα αυτοκίνητα.

Ηχητικά αξιολόγηση .....77/150

Το άκουσμά του είναι εντυπωσιακό, με το μεγάφωνο να δείχνει πως έχει αρκετή ταχύτητα, έχοντας καλή συμπεριφορά στα περάσματα, αλλά με το port να δημιουργεί τάσεις τονισμού και ουράς, μιας και συντονίζει στους 70 κύκλους. Όμως τοποθετώντας το στον χώρο αποσκευών οι χαμηλότερες συχνότητες θα δώσουν κι άλλο αέρα και μάζα αποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την διαφορά level από την συχνότητα συντονισμού.

Βέβαια οι τάσεις αυτές είναι στοιχεία του χαρακτήρα του TBA 320 αφού όπως είπαμε έχει σαφή προσανατολισμό την πληθωρική και εντυπωσιακή αναπαραγωγή. Δε μιλάμε φυσικά για επίδοση πολύ υψηλών εντάσεων. Δεν προορίζεται για SPL, θα αποτελέσει όμως ένα καλό και εύκολο στην τοποθέτηση συμπλήρωμα ενός σετ ηχείων, ανεξαρτήτως μεγέθους αυτοκινήτου, χωρίς να διαμαρτυρηθεί όταν ο ιδιοκτήτης του θελήσει ν' ανεβάσει το volume.

TARGET TBA 320 (port) Δε μπορούμε να πούμε ότι έχει απαλό άκουσμα, αλλά ούτε και σκληρό. Διατηρεί μια ισορροπία σε αυτόν τον τομέα, ενώ γενικά η φιλοσοφία του είναι να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα του αγοραστικού κοινού.
Δεν προορίζεται για Hi-End, αλλά για το ηχοσύστημα των εμπρός και πίσω ηχείων που υπολείπεται σε όγκο και έκταση χαμηλών. Στα πολύ χαμηλά περάσματα η σαφήνεια είναι σχετική και η τονική ισορροπία δεν θα λάβει δάφνες, όσο ανεβαίνουν οι συχνότητες όμως αρχίζει να γεμίζει σαφώς πιο ζωηρά, οι τονισμοί όμως είναι συνεχείς, όπως και η αυξομειώσεις της έντασης. Στον τομέα των δυναμικών του έδειξε ισχυρό χαρακτήρα περνώντας με ταχύτητα τις εναλλαγές των συχνοτήτων «μπότας» χωρίς να κουράζεται ο ενισχυτής κάνοντας το ηχείο των 12 ιντσών να ακολουθεί κατά πόδας.

Εξίσου δυνατό σημείο οι επαρκέστατες ρυθμίσεις, που θα καλύψουν τον μέσο αγοραστή, με το μέγεθός του όμως να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την τοποθέτηση στα super mini αυτοκίνητα, με μικρό χώρο αποσκευών. Τόσο πληθωρικό και εντυπωσιακό μπάσο όμως δε μπορεί να αναπαραχθεί από μικρή κούτα και στα μεγάλα αυτοκίνητα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η ικανότητά του να γεμίσει μεγάλους χώρους.

Συμπέρασμα

TARGET TBA 320 (amplifier) Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια καλή επιλογή, όταν το ζητούμενο είναι η πληθωρική παρουσία του μπάσου, αφού δείχνει να μπορεί να γεμίσει και λεωφορείο ακόμα, με εντυπωσιακό ήχο, με κάποιους συμβιβασμούς ως προς το Hi-Fi. Δεν θριαμβεύει σε κανέναν τομέα, αλλά και σε κανέναν δεν είναι κουραστικό ή αδιάφορο. Αντιθέτως η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, με «χλιδάτη» αίσθηση και εντυπωσιακή σχεδίαση, όσο και σοβαρή, δείχνοντας τα Ιταλικά γονίδια, μιας και η TARGET Audio αποτελεί φίρμα της CORAL.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία για την παραχώρηση του Target TBA 320 της δοκιμής.

 
TARGET TBA 320 (Active 12 inches Woofer)
TARGET TBA 320 (front)
2010-12-07
83
out of 160
19
15
15
14
14
N/A
6
83
160
 
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 90ms (21 queries, 11ms)