Back

KICKER TCVT12 (12 inches Woofer)

Η αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων απαιτεί την χρήση subwoofer, ώστε το μπάσο να έχει έκταση, όγκο και την αντίστοιχη ένταση. Είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για ένα ηχοσύστημα, για να μπορέσουμε να ακούσουμε όλο το φάσμα της μουσικής. Ο συμβιβασμός μας, έχει να κάνει με τα λίτρα που κάνουν φτερά από τον χώρο αποσκευών, κάτι που γίνεται σοβαρό πρόβλημα στα αυτοκίνητα με μικρό πορτ πορτμπαγκάζ. Η Αμερικάνικη KICKER δημιούργησε το TCVT12 δίνοντας την λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Τοποθέτησε το πολύ εντυπωσιακό sub 12" της σειράς CVT σε μια έξυπνα σχεδιασμένη καμπίνα, η οποία παρέχει τα απαραίτητα λίτρα για να δουλέψει σωστά το subwoofer κλέβοντας ελάχιστο χώρο.

Χαρακτηριστικά .....8/20

Kicker TCVT12 (left) Με διαστάσεις 54,6x33,7x17,1cm (ΠxΥxΒ) στην βάση του και 54,6x33,7x9,2cm στην πάνω πλευρά του, ο ωφέλιμος όγκος της είναι μόλις 17L. Όσο χώρο θα έπιανε περίπου μια καμπίνα για 8” και οριακά 10”sub. Το 12” ηχείο CVT12 έχει ανεστραμμένο άκαμπτο κώνο από πολυπροπυλένιο (molded) , με ξεχωριστό σχεδιασμό, 1 πηνίο (διατίθεται και 2Ω) και μπορεί να διαχειριστεί 400W RMS με peak τα 800W. Η ευαισθησία του ανέρχεται στα 87,1dB. Αυτό φάνηκε και στις μετρήσεις όπου το TCVT 12 έδειξε αρκετά αναίσθητο και «αχόρταγο». Η απόκρισή του είναι από 25-350Hz.

Kicker TCVT12 Θα πρέπει να τονιστεί πως το CVT12 δεν είναι slim μεγάφωνο. Έχει βάθος 10,9cm διαθέτει στιβαρό σασί και έναν αρκετά μεγάλης διαμέτρου μαγνήτη 16,7cm, ενώ για την σύνδεση κώνου και λάστιχου (με ραβδώσεις καουτσούκ για καλύτερη κίνηση) της επάνω ανάρτησης, η KICKER χρησιμοποίησε ραφή, όπως συνηθίζει.

Η λεπτή καμπίνα έχει πολύ καλό φινίρισμα, με διχρωμία στην μοκέτα μαύρο – γκρι και ραμμένο το λογότυπο της KICKER στην εμπρός όψη, το οποίο υπάρχει και ανάγλυφο στο μεταλλικό καπάκι στην πίσω πλευρά. Το καπάκι αυτό αποκαλύπτει την πίσω πλευρά του μεγαφώνου και κερδίζει χώρο για να τοποθετηθεί το ηχείο στην λεπτή κούτα χωρίς να ακουμπάει. Έξυπνο.

Οι ταχυσύνδεσμοι αναγράφουν την αντίσταση του TCVT 12 που στην περίπτωσή μας είναι 4Ω.

Ηχητική αξιολόγηση .....95,8/150

Kicker TCVT12 Όπως φαίνεται και από τις μετρήσεις των συχνοτήτων, το subwoofer της KICKER δεν προσπαθεί να ξεσηκώσει συνοικίες, αντίθετα έχει πολύ συγκροτημένο χαρακτήρα. Δείχνει μεγάλη συμπάθεια στην rock μουσική σκηνή, με σφιχτό και, θα λέγαμε, αυστηρό ήχο. Τα δυναμικά του κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, όπως και η ταχύτητά του που θυμίζει περισσότερο δεκάρι sub. Τα γρήγορα περάσματα αποτελούν παιχνίδι για το KICKER TCVT 12, ενώ το πολύ χαμηλό είναι αβίαστο αν και παρατηρείται ένα σχετικό «άδειασμα» στο συγκεκριμένο κομμάτι του φάσματος. Φυσικά και δεν αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα και, για να πούμε την αλήθεια, με τόσο μικρή καμπίνα το κατέβασμά του σε συχνότητες είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Με συχνότητα αποκοπής στους 50Hz το TCVT 12 αναπαράγει μπάσο στακάτο και καθαρό, χωρίς ιδιαίτερους τονισμούς, αν όμως κροσσαριστεί στους 70Ηz αποκτά όγκο και έκταση, έχοντας λίγο πιο εντυπωσιακό άκουσμα. Τονισμοί είναι λογικό να υπάρχουν, δεν ενοχλούν όμως πουθενά, σε κανένα είδος μουσικής. Θα το θέλαμε λίγο πιο πλούσιο σε αρμονικές, αφού κάποιες φορές δείχνει «στεγνό» στο άκουσμα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση παραμένει δυναμικό και απολαυστικά γρήγορο.

Συμπέρασμα

Με χαρακτήρα Hi-Fi και συμπάθεια στα δυναμικά ακούσματα το KICKER TCVT 12 θα βολευτεί εύκολα στον χώρο αποσκευών του 99% των αυτοκινήτων, φτάνει να οδηγηθεί από έναν ενισχυτή με «ψυχή», ικανό να «κουμαντάρει» ένα τόσο αδηφάγο μεγάφωνο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χρειάστηκαν 333W για να αποδοθούν 117dB στο 1m, στους 70 κύκλους. Στο αυτοκίνητο βέβαια η τιμή των dB θα ανέβει κατά πολύ, είναι όμως ενδεικτική της ισχύος που χρειάζεται το TCVT 12.

Αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή, με πιο δυνατά όπλα του την ταχύτητα, την ποιότητα κατασκευής, την αξιοπιστία και φυσικά τις πολύ μικρές διαστάσεις της καμπίνας. Εμείς θα μετρούσαμε επιπλέον και την εμφάνιση, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι αδιάφορο αισθητικά και θα εντυπωσιάσει αναμφισβήτητα.

Όσοι δεν έχετε αρκετό χώρο στο πορτ μπαγκαζ σας η δεν θέλετε να θυσιάσετε λίτρα, αντί ενός subwoofer 8” η KICKER σας προσφέρει 12” με το TCVT12.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία CUSTOM SOUND για την παραχώρηση του KICKER TCVT12 της δοκιμής.

 
  • Kicker TCVT12
  • Kicker TCVT12
  • Kicker TCVT12
  • Kicker TCVT12
  • KICKER zx350.2 (Custom Sound)
 
KICKER TCVT12 (12 inches Woofer)
Kicker TCVT12 (front)
2010-08-13
104
out of 160
20.2
18.7
20.5
16.8
19.6
N/A
8
104
160
 
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 88ms (21 queries, 11ms)