Back

KICKER RS 65.2 Component Κιτ 6,5

Την Αμερικάνικη εταιρεία της KICKER την γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται με τα δυνατά ηχοσυστήματα ήχου.
Είναι μέλος της USAC Competition, IASCA και DB Drag Racing. Σήμερα έρχεται να μας αποδείξει ότι κατασκευάζει και προϊόντα ήχου για απαιτητικούς στο Hi-Fi.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την παρουσίαση του συγκεκριμένου προϊόντος βαπτίζοντάς το, SMART KICKER.

Ο λόγος είναι παρακάτω.

Χαρακτηριστικά .....13/20

KICKER RS 65.2 (tweeter) Ανοίγοντας την συσκευασία αντικρίζουμε δυο μεγάφωνα MidBass 16.5 εκατοστών διαμέτρου με Phase-Plug και tweeter μιας ίντσας μαζί με το απαραίτητο φίλτρο συχνοτήτων x-over. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως το SMART είναι ότι ξεβιδώνει το Phase-Plug και βιδώνετε αντίστοιχα στην θέση του το tweeter με αποτέλεσμα να γίνει ένα σετ ηχείου δίδρομου Coaxial των 100W RMS.

Εν γένει είναι σετ πολλών επιλογών.
Στο MidBass χρησιμοποιήθηκε κώνος πολυπροπυλενίου στηριγμένος σε στιβαρό αλουμινένιο σασί με 12 βίδες στήριξης το καθένα και για την την επάνω ανάρτηση τοποθετήθηκε συνθετικό καουτσούκ.

Το tweeter αποτελείτε από μαγνήτη νεοδυμίου, με κώνο teteron ελλειπτικού θόλου, πηνίο με ψύξη από Ferro-Fluid και προστατευτική μεταλλική σήτα.

KICKER RS 65.2 (connectors) Το όμορφο αισθητικά στρογγυλό x-over απαρτίζεται από καλά υλικά με δυο πηνία αέρος έξι πυκνωτές, έξι αντιστάσεις, διακόπτης 0, + 1.5, +3dB για το tweeter, επίχρυσους βιδωτούς ακροδέκτες με προστασία και στα δυο μεγάφωνα από τις δυο λάμπες για προβλήματα υπερφόρτωσης και ψαλιδισμού του εκάστοτε ενισχυτή. Οι συχνότητες αποκοπής των μεγαφώνων είναι στα 3500Khz με 18dB στο tweeter και 12dB στο MidBass.
Έκανε αίσθηση η όμορφη πλαστική σήτα που δεν χρειάζεται βίδωμα μιας και τοποθετείται κουμπωτή. Επίσης οι Αμερικάνοι δεν λυπήθηκαν το μήκος και το πάχος διατομής των καλωδίων μαζί με τα πολλά αξεσουάρ τοποθέτησης των tweeter.

Μετρήσεις .....32/40

KICKER RS 65.2 (90 dB) KICKER RS 65.2 (RTA MidBass Near field) KICKER RS 65.2 (RTA Tweeter Near field)

Ηχητική αξιολόγηση .....183,6/240

KICKER RS 65.2 (xover) Και φτάσαμε στην πολυπόθητη στιγμή της ακρόασης. Κάνοντας τις απαραίτητες προεργασίες αφήνοντας το σετ να παίξει λίγο σε χαμηλή ένταση, επιλέξαμε την ρύθμιση του διακόπτη στο x-over στα 0dB.
Αναμφισβήτητα το tweeter της KICKER έκλεψε την παράσταση αναπαράγοντας με ιδανικό και αβίαστο τρόπο, πάχος, λεπτομέρεια, σαφήνεια, ταχύτητα, μάζα, χωρίς ηχόχρωμα αλλά και χωρίς να γίνεται απόλυτα αυστηρό. Μια μικρή έξαρση μπορεί να γίνει ακουστή σε κάποια δύσκολα περάσματα γυναικείων φωνών. Θα το θέλαμε ίσως 1dB πιο κάτω. Εξού και η υψηλή βαθμολογία στο High.

Οι μεσαίο υψηλές συχνότητες ήταν καθαρές με διαύγεια όχι ιδιαίτερα απαλές αλλά και όχι επιθετικές με σχετικά καλό σώμα. Θα τις θέλαμε με λίγο χαμηλότερο Level.
Όταν απομακρυνθούν τα μεγάφωνα μεταξύ τους όπως γίνεται στα περισσότερα αυτοκίνητα αλλάζει συμπεριφορά το δέσιμο μεταξύ τους, και στην προκειμένη περίπτωση γίνεται εμφανώς καλύτερο.

KICKER RS 65.2 (back side) Οι μεσοχαμηλές συχνότητες υπήρξαν και απαλές και σκληρές ανάλογα το είδος μουσικής που του παρείχαμε. Αυτό είναι πολύ θετικό για ένα μεγάφωνο διότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα γούστα του ακροατή. Τα περάσματα συχνοτήτων από τύμπανα, μπότες, είναι πολύ καθαρά ισορροπημένα αβίαστα χωρίς βουητά αλλά με ελαφρώς λιγότερη ένταση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η μάζα τους.

Συμπέρασμα

Ένα αρκετά βατοφάγο μεγάφωνο παρόλο που παράγει 91dB ακουστότητας στο 1W/1M.
Για συνδεσμολογία active συστήνεται ανεπιφύλακτα, κυρίως γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διορθωθεί η μικρή διαφορά έντασης μεταξύ των δυο μεγαφώνων, τα οποία σαν μονάδες έδειξαν πολύ καλά χαρακτηριστικά.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία CUSTOM SOUND για την παραχώρηση του KICKER RS 65.2 της δοκιμής.

 
  • KICKER RS 65.2 (midbass)
  • KICKER RS 65.2 (coaxial)
  • KICKER RS 65.2 (grill)
  • KICKER zx350.2 (Custom Sound)
 
KICKER RS 65.2 Component Κιτ 6,5
KICKER RS 65.2 (set)
2010-12-08
229
out of 300
23.5
22.4
24.6
23.5
22.4
22.4
20.5
24.3
32
13
229
300
 
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 89ms (21 queries, 11ms)