Back

rainbow CS265 VANADIUM Component 6,5 Kick Bass

Το χημικό στοιχείο Βανάδιο είναι ένα μέταλλο χρώματος λευκό-ασημί με μεγάλη αντοχή στην θερμοκρασία, στην διάβρωση και το νερό.
Χρησιμοποιούν αυτό το υλικό οι Γερμανοί της rainbow, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, στα ακριβά τους προϊόντα. Έτσι λοιπόν κατασκεύασαν τον κώνο και αυτού του μεγαφώνου ώστε να προσφέρουν όλα τα παραπάνω.

Χαρακτηριστικά .....16/20

rainbow CS265 VANADIUM KICK (tweeter) Η ένωση συνθετικού πλαστικού κώνου και σασί είναι από βουτιλικό λάστιχο (επάνω ανάρτηση), προς αποφυγή των παραμορφώσεων κατα την εταιρεία.
Οι βίδες σύνδεσης των καλωδίων είναι από το πολύτιμο μέταλλο Παλλάδιο που το χρησιμοποιούν σε ιατρικά εργαλεία και σε όργανα ακριβείας.

Το tweeter είναι φτιαγμένο απο 25mm κώνο τιτανίου, με αεριζόμενο πηνίο φωνής από ανοξείδωτο χάλυβα (ατσάλι) μέσα σε θάλαμο, προς καλυτέρευση των χαμηλών του συχνοτήτων. Και ο μαγνήτης που το περιβάλει είναι νεοδυμίου των 175 βαθμών Κελσίου.

Το x-over του διαιρούμενου σετ της rainbow αποτελείται από 2 πηνία αέρος και 2 πυρήνων, από πυκνωτές των 10% ανοχής καθώς και μιας λάμπας προς αποφυγή καταστροφής του tweeter και ενός πυκνωτή (φακή) που δουλεύει σαν διακόπτης on-off πάλι για το tweeter. Όλα αυτά βρίσκονται μέσα σε πλαστικό κέλυφος που θα το θέλαμε λίγο καλύτερο, πιο στιβαρό, μιας και πάλι χρησιμοποιεί η εταιρεία βίδες Παλλαδίου.

Μετρήσεις .....30/40

rainbow CS 265 VANADIUM KICK ( RTA 90 dB) rainbow CS 265 VANADIUM KICK ( RTA  MidBass Near field) rainbow CS 265 VANADIUM KICK ( RTA  Tweeter Near field)

Ηχητική αξιολόγηση .....194,8/240

rainbow CS 265 VANADIUM KICK (woofer back) Καλά όλα αυτά αλλά από χροιά τι λένε τα rainbow CS265 VANADIUM;
Αφού κάναμε την γνωστή πια διαδικασία βιδώματος των ηχείων με το tweeter να βρίσκετε ακριβώς επάνω από το Midbass, τα αφήσαμε να παίζουν πειραματιζόμενοι με την σύνδεση του tweeter στο x-over καταλήγοντας στην συνδεσμολογία ref των 0dB. Επειδή μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε και οφείλουμε να είμαστε χαλαροί την ώρα των ακροάσεων δεν έλειψαν για άλλη μια φορά τα «στοιχήματα».

Ξεκινώντας από τα δύσκολα με τις χαμηλές συχνότητες που βάσει κατασκευαστή το μεγάφωνο παίζει από 80 Hz και πάνω (KickBass) δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, αντιθέτως, έδειξε μεγάλη ταχύτητα καθαρότητα ειδικά σε ακούσματα με μπότες χωρίς βουητό και πλαδαρότητα.

Λογικό μιας και κατασκευαστικά δεν προορίζεται για αναπαραγωγή χαμηλών συχνοτήτων και έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα kickbass και σε αυτόν τον τομέα είναι άψογο. Θα το θέλαμε όμως, διότι αξιολογούμε ένα διαιρούμενο σετ μεμονωμένα και όχι σε συνδυασμό με κάποιο sub.

Βέβαια για το κάτι παραπάνω στις χαμηλές η rainbow διαθέτει άλλες δυο εκδόσεις Classic-PhasePlug που ξεκινούν από 39Hz αλλά με 75W RMS διαχείριση ισχύος, αντί 100W RMS του σετ της δοκιμής μας. Στο δια ταύτα, το κάτω όριο του φάσματος που αναπαράγεται από το CS265 είναι αβίαστο με πλούσιο όγκο και με δυνατότητα επίτευξης υψηλής στάθμης, συνδυαζόμενο με ενισχυτή σχετικά μεγάλης ισχύος.

rainbow CS 265 VANADIUM KICK (tweeter side) Οι μεσαίες συχνότητες είναι από τα δυνατά σημεία του με άκουσμα λαμπρό κρυστάλλινο καθαρό ακούραστο ακόμα και σε μεγάλες εντάσεις. Με πολύ ωραίο δέσιμο και ευδιάκριτο διαχωρισμό οργάνων κιθάρας πιάνου γυναικείων και αντρικών φωνών χωρίς να λείπει η φυσικότητα τους.

Τα πρίμα έκαναν αίσθηση με το πάχος τους και την αναλυτικότητα τους περνώντας ήχους ψιθύρων και αναπνοών με αρκετή ακρίβεια και ισορροπημένα, όπως φάνηκε και στην καμπύλη near-field που μας έδειξε μια ευθεία από τα 6,3 μέχρι και τα 20KHz. Όμως, η υπερβολική ακρίβεια, πολλές φορές το κάνει το άκουσμα κλινικό που έρχονται σε αντιπαράθεση με τα γούστα του αγοραστή - ακροατή. Δεν είναι ατμοσφαιρικό. Έχει την τάση να παράγει τον ήχο πιο απόλυτα όχι όμως με τραχύτητα. Νοιώσαμε ότι θέλει να γίνει επιθετικό αλλά επ’ ουδενί δεν είναι.
Έχει ένα δικό του τρόπο αναπαραγωγής υψηλών συχνοτήτων, με δυνατότητα παροχής μεγάλης ισχύος απροβλημάτιστα και χωρίς αλλοίωση της χροιάς του.

Συμπέρασμα

Ένα διαιρούμενο σετ που θα συναρπάσει από την καθαρότητα του, τα πάρα πολύ καλά δυναμικά, τα πολύ καλά περάσματα σε εναλλαγές οργάνων και τα πιατίνια χωρίς ίχνος ουράς. Ιδανικό και για μεγάλες εντάσεις με ακούσματα τουλάχιστον Hi-Fi.
Η εταιρεία παρέχει τη δυνατότητα αγοράς των και σαν ανταλλακτικά.

Ευχαριστούμε θερμά την αντιπροσωπεία για την παραχώρηση του rainbow CS265 VANADIUM KICKBASS

 
  • rainbow CS265 VANADIUM KICK (xover inside)
  • rainbow CS 265 VANADIUM KICK (tweeter back)
  • rainbow CS265 VANADIUM KICK (xover)
 
rainbow CS265 VANADIUM Component 6,5 Kick Bass
rainbow CS 265 VANADIUM KICK (up)
2010-12-08
241
out of 300
23.5
24.6
22.4
23.5
24.3
24.3
26.1
26.1
30
16
241
300
 
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 96ms (21 queries, 12ms)