Back

CORAL PRF165 Component Κιτ 6,5

Τα προϊόντα της CORAL είναι σχεδιασμένα στην Ιταλία και συνδυάζουν φινέτσα και επιδόσεις. Η σημερινή δοκιμή απαρτίζεται από δυο τακτοποιημένες συσκευασίες μεγαφώνων μιας και το συγκεκριμένο σετ πωλείται και χωριστά σαν ανταλλακτικά.

Χαρακτηριστικά .....11/20

Midbass

CORAL PRF165 (woofer side) Ανοίγοντας τις συσκευασίες αντικρίσαμε ένα πολύ καλοφτιαγμένο woofer με αλουμινένιο πρεσαριστό σασί και κώνο που είναι φτιαγμένος από ανθρακονήματα.
Η ανάρτησή του είναι διπλή λαστιχένια όπως όλα τα διαιρούμενα της CORAL PRF165. Οι ακροδέκτες του δε, είναι επίχρυσοι και με ταχυσύνδεσμο.

Το συνολικό βάθος του ηχείου είναι στα 81 χιλιοστά, κάτι που το κάνει σχετικά δύσκολο στην τοποθέτησή του.
Το πηνίο φωνής είναι 33 χιλιοστών και διαχειρίζεται βάσει κατασκευαστή 150 Watt σε συνεχή ισχύ και στα 300 Watt είναι το peak. Επί τη ευκαιρία όταν διαβάζουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των manual max power π.χ. 300 Watt σημαίνει όριο καταστροφής πριν καεί. Ενώ η συνεχή ισχύς π.χ. τα 150 Watt δηλώνει ότι μπορεί να διαχειριστεί αυτά τα Watt για περιορισμένη χρονική διάρκεια και στην περιοχή συχνοτήτων που δηλώνει πάντα ο κατασκευαστής, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι από 60 – 5000Hz. Η ευαισθησία του ανέρχεται στα 91dB.

Tweeter

Το tweeter με κωδικό PRF25 αποτελείται από μαγνήτη νεοδυμίου, κώνο μαλακού θόλου 25 χιλιοστών και με αλουμινένιο πηνίο φωνής, με ευαισθησία τα 92dB στο ένα μέτρο.
CORAL PRF165 (tweeter up) Το βάθος του είναι 22 χιλιοστών και ένας από τους λόγους είναι ότι το πηνίο παίζει σε θάλαμο.

Μάλιστα υπάρχει και δαχτυλίδι για την απόσβεση των κραδασμών κάτω από τον θόλο για καλύτερο έλεγχο. Επίσης υπάρχουν στην συσκευασία όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για την εύκολη τοποθέτησή του.

Μετρήσεις .....26/40

CORAL PRF165 (RTA 90 dB) CORAL PRF165 (RTA Midbass Near field) CORAL PRF 25 (RTA Tweeter Near field)

Ηχητική αξιολόγηση .....167,7/240

Και έφτασε η ώρα της ακρόασης. Τοποθετήσαμε τα PRF165 και τα συνδέσαμε τοποθετώντας φίλτρο πρώτης τάξης με πυκνωτή 3,3mf MKT στο tweeter. Αφού περιμέναμε αρκετή ώρα να παίζουν, ξεκινήσαμε την αξιολόγηση, με την πρώτη πολύ ευχάριστη εντύπωση να προέρχεται από την χροιά των υψηλών συχνοτήτων. Λαμπρές και αναλυτικές, αναπαράγονται με αέρα και διαύγεια, διατηρώντας το απαλό και ανάλαφρο άκουσμα που χαρακτηρίζει την CORAL. Το χαμηλό ακολουθεί με ευχέρεια στα χαμηλά περάσματα με αρκετή ταχύτητα, καθαρότητα και σχετική ισορροπία, ενώ το δέσιμο με το tweeter παραμένει πάντα ιδανικό. Οι μεσαίες συχνότητες αναπαράγονται με επαρκή όγκο, ζεστές και περιγραφικές, με τις μεσοχαμηλές να παίρνουν το προβάδισμα κυρίως λόγω των εντυπωσιακών δυναμικών και της ταχύτητάς τους..

Συμπέρασμα

CORAL PRF165 (woofer magnet) Το συνολικό άκουσμα του CORAL PRF165 χαρακτηρίζεται συνολικά αληθοφανές και δυναμικό, με τα όργανα και τις φωνές να έχουν πειστική εικόνα. Δείχνει συμπάθεια στις χαμηλές νότες του πιάνου, με πλούσιο γέμισμα και αίσθηση της ουράς του. Οι μπότες είναι γεμάτες και εύκολα διακριτές, με το μπάσο να ακολουθεί με καλό δέσιμο και ατάκα και με πάντα ισορροπημένη ένταση σε όλο το φάσμα. Φαίνεται να έχει πιο overall χαρακτήρα αφού δεν είναι τόσο ατμοσφαιρικό, αλλά πιο ουδέτερο, με ικανότητα να αναπαράγει όλα τα είδη της μουσικής απροβλημάτιστα.

Σίγουρα απευθύνεται και στους λάτρεις των υψηλών εντάσεων. Παρά τα 91 dB ευαισθησίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ισχύ. Παρ’ όλα αυτά ο μουσικός χαρακτήρας του θα ανταμείψει τον ιδιοκτήτη του με το ξεκούραστο άκουσμά του. Οδηγούμενο από έναν σχετικά δυνατό ενισχυτή, που δεν θα κουράζεται από το απαιτητικό PRF165, με την συνοδεία ενός εξίσου δυναμικού sub και σε συνδυασμό με μια καλή πηγή ήχου, το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ικανό να καλύψει απαιτήσεις πολύ πιο πάνω απ’ τον μέσο όρο.

CORAL PRF165 (tweeter) Η αντιπροσωπεία παρέχει ξεχωριστά και το x-over του σετ το οποίο διαθέτει επιλογή διενίσχυσης – διπλοκαλωδίωσης, jumper για την εξασθένηση του tweeter (-3, 0 +3dB), όπως και jumper για διόρθωση κατά την τοποθέτηση των ηχείων off axis.

Πολύ ολοκληρωμένη πρόταση, με την πώληση των μονάδων ξεχωριστά να μετράει στα συν και να δίνει επιλογές και λύσεις σε μελλοντική αναβάθμιση. Η ποιότητα κατασκευής και το design κινείται στα υψηλά πλαίσια που μας έχει συνηθίσει η CORAL και, συνολικά, αναμφισβήτητα κινείται στο άνω όριο της κατηγορίας τιμής του.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία για την παραχώρηση του CORAL PRF165 της δοκιμής.

 
CORAL PRF165 Component Κιτ 6,5
CORAL PRF165 (woofer)
2010-12-07
205
out of 300
22.4
20.2
22.4
22.4
18.7
18.7
20.5
22.4
26
11
205
300
 
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 93ms (21 queries, 12ms)