Back

Pioneer DEX-P99RS (Full Active)

pioneer DEX-P99RS (EISA) Ένα από τα κορυφαία R/CD της pioneer φιλοξενείται στο χώρο μας.
Μια συσκευή αναφοράς που υπόσχεται πολλά για τους λάτρεις του αυθεντικού ήχου.

Οι μηχανικοί της pioneer κατασκεύασαν το DEX-P99RS με στόχο την απόλυτη ποιότητα ήχου κι όχι μόνο.
Έχοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία απο παλαιότερα μοντέλα όπως το DEH-P825R, το DEX-P99R και το πρόσφατο DEH-P88RS υλοποίησαν το DEX-P99RS ξεκινώντας από την τοποθέτηση επιχαλκωμένου σασί για καλύτερη pioneer CDX1 (front)θωράκιση από παρεμβολές μαγνητικών σημάτων.

Ένα από τα πρώτα CD που κατασκεύασε η pioneer είναι το CDX1 made in japan. Ήταν ένα στολίδι της εποχής του. Απολαύστετο

29/30 Χαρακτηριστικά

Τηλεχειριστήριο χειρός η τιμονιού καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με τα χειριστήρια τιμονιού.
Pioneer FH-80BT(remote control) Φωτισμός οθόνης λευκού χρώματος OEL με επιλογή γλώσσας (Αγγλικά-Γαλικά-Γερμανικά-Ιταλικά-Ισπανικά-Ολλανδικά και Ρώσικα) καθώς και με επιλογή λειτουργίας off mode. Επίσης υπάρχει έξοδος για σύνδεση στην ψηφιακή οθόνη του αυτοκινήτου.
Φωτισμός πλήκτρων πολλαπλών επιλογών RGB (multi color).
Παρέχεται μικρόφωνο για την αυτόματη ρύθμιση του EQ αναλύοντας τον χώρο του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας 3 μπάντες παραμετρικού ισοσταθμιστή, ρυθμίζοντας ανεξάρτητα τα εμπρός με τα πίσω ηχεία. Επίσης ρυθμίζει ταυτόχρονα και την χρονοκαθυστέρηση με διαβάθμιση 2,5cm.
Αποσπόμενη πρόσοψη, Mute, Aux-in, USB, Bluetooth, iPod - iPhone, με προαιρετικό το CD-BT200 και το CD-IU50 αντίστοιχα.
Ανάγνωση δίσκου απο αρχεία CD-R, CD-RW, MP3, WMA, WAV, AAC.
CD Text, Disc Title.

pioneer DEX-P99RS (accessories)Διαθέτει τέσσερις μετατροπείς 24bit D/A.
Οκτώ επίχρυσα βύσματα pre-outs RCA (High-Mid-Low-Sub) High Voltage 5V.
31 περιοχές εκουαλάιζερ ξεχωριστές ανα κανάλι (Left-Right).
Χρονοκαθυστέρηση (Time Alignment) και στα οκτώ κανάλια με διαβάθμιση 0,77cm.
Loudness +10dB (100 Hz), +6,5dB (10KHz).

Πλήρως ενεργό x-over σε όλο το ηχητικό φάσμα, πλην του High που ξεκινάει απο τους 800 κύκλους. Η κλίση των x-over είναι των -6db, -12dB, -18dB, -24dB,-36dB, με δυνατότητα αντίστροφης φάσης 180 μοιρών σε όλα τα κανάλια. Υπάρχει ξεχωριστό gain για όλα τα κανάλια από 0 έως -24dB με διαβάθμιση 1dB.

Ο λόγος σήματος προς θόρυβο είναι στα 115dB (1KHz).

Η μονάδα του δέκτη ραδιοφώνου παρέχει RDS, Traffic Announcement (TA), Best Stations Memory (BSM), PTY search, Alternative Frequency Search (AF)

77.6/80 Μετρήσεις

pioneer DEX-P99RS (RTA max volume ) pioneer DEX-P99RS (RTA half volume )Με ροζ θόρυβο ακόμα και σε πλήρη ισχύ το pioneer DEX-P99RS έδειξε να κρατάει ψηλά τον πήχη. Σε όποιο level κι αν μετρήθηκε δεν παρουσίασε την παραμικρή διαφορά από την αρχική καμπύλη της φωτογραφίας.
Αλλάζοντας την κατάσταση απο flat, επεμβαίνοντας στο equalizer και αυξομειώνοντας τις συχνότητες, το μετρητικό της Audio Control ακολουθούσε σαν ρομποτάκι τις όποιες επιλογές δίναμε.
Στις ρυθμίσεις του xover τα cross point ήταν σχεδόν άψογα στις όποιες συχνότητες επιλέξαμε.
Οι καμπύλες των slope (κλίση) στα διαγράμματα, παρέκκλιναν μερικώς της ευθείας.

239/270 Ηχητική αξιολόγηση

pioneer DEX-P99RS (back)Πεντακάθαρος ήχος χωρίς τον παραμικρό θόρυβο η φύσημα, περιγραφικός προσδίδοντας την παραμικρή λεπτομέρεια και άμεση αναγνώριση των ήχων. Με πλήρη ισορροπία σε όλο το ακουστικό φάσμα χωρίς καμία έξαρση. Ατμοσφαιρικός, ανάλαφρος, ζεστός και με σταθερότητα εστίασης των οργάνων.
Τα πρίμα, τα δυναμικά και η καθαρότητα άγγιξαν το άριστα με αληθοφάνεια, ζωντάνια, ταχύτητα δυναμικών και μικροδυναμικών με γρήγορες αλλαγές στα όργανα και στις συχνότητες χωρίς στέρηση και λάθη.
Ασυμπίεστος και μελωδικός ήχος. Χαίρεσαι να το ακούς.
Η γραμμικότητα του ήχου είτε έπαιζε σιγά είτε δυνατά δήλωνε παντού παρούσα, χωρίς διαφοροποίηση.
Παρατηρήθηκε μια μικρή έλλειψη μάζας και φυσικότητας στο μέγεθος των οργάνων και φωνών που σε ορχηστρικά μουσικά κομμάτια έδειξε μικρή αδυναμία σε σχέση με την υπόλοιπη σχεδόν άριστη ηχητική συμπεριφορά.

pioneer DEX-P99RS (P99vsP9)Σε πλήρη αντιπαράθεση με το DEX-P9R στον τομέα της ηχητικής αναπαραγωγής έδειχνε να χάνει στα σημεία, όχι τόσο στην τονικότητα που βρέθηκε μόλις δυο βαθμούς πίσω του, αλλά στην άπλετη μάζα και φυσικότητα που πραγματικά η αναπαραγωγή από το DEX-P9R ήταν εφάμιλλη με το οικιακό cd, δείχνοντας την τάση ακόμη και να το ξεπεράσει, όπως αναφέραμε και προ ημερών στο avsite.

Αντιπαραθέτει όμως τις περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης στα φίλτρα συχνοτήτων δίνοντας την ευελιξία στον χρήστη να ελέγχει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά όλα τα κανάλια Sub-Low-Mid-High σε όποια συχνότητα αποκοπής θέλει να ορίσει.
Φυσικά η δυνατότητα ανάγνωσης περισσότερων μουσικών αρχείων το καθιστά πιο χρηστικό σε καθημερινές συνθήκες.

341.6/380 Συμπέρασμα

pioneer (models) Η κίνηση της pioneer να αποσύρει από την αγορά το DEX-P9R μαζί με το DEH-P88RSII, αντικαθιστώντας τα με ένα ενδιάμεσο, το καινούργιο DEX-P99RS σε προσιτή τιμή, ήταν πολύ σωστή. Δίνει την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να απολαύσει τις δυνατότητες μιας πηγής με πλήρες DSP, χωρίς να επενδύσει πάρα πολλά χρήματα. Για τους πάρα πολύ απαιτητικούς, στην περίπτωση που δεν θα καλύπτονται από το DEX-P99RS, υπάρχει ήδη το κορυφαίο RS-D7RII. Αν και η άποψή μας είναι πως το DEX-P99RS δεν θα καλύψει μόνο εκείνον που αναζητά την απόλυτη τελειότητα και θα αναζητήσει μια κορυφαία πηγή ήχου για να υποστηρίξει αντίστοιχα κορυφαία συνοδά. Μιλάμε βεβαίως για συστήματα με πενταψήφιο κόστος.

Εξαιρετικό μηχάνημα με ενσωματωμένο επεξεργαστή και με πολλές ηχητικές δυνατότητες το καθιστούν άνετα στην δεύτερη θέση των μοντέλων της εταιρίας. Δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα το δούμε σε πολλά αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ποιότητας ήχου, με αξιώσεις.

Αντιπρόσωπος intersys.

 
Pioneer DEX-P99RS (Full Active)
pioneer DEX-P99RS (front)
2011-01-02
342
out of 380
27
27
27
28
27
24
23
28
28
73.6
29
342
380
 
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 94ms (21 queries, 12ms)