Back

JVC KD-BT22 (1 Din)

Η JVC είναι μια Ιαπωνική εταιρία με πολλά χρόνια παρουσίας στον χώρο των ηλεκτρονικών. Στον τομέα του ήχου στο αυτοκίνητο αποτελούσε ανέκαθεν μία από τις κλασσικές επώνυμες επιλογές. Ειδικά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πολύ αξιόλογα μοντέλα, με εμφανή την πρόθεση να πρωταγωνιστήσει στην αγορά. Μην ξεχνάμε πως είναι η πρώτη (τουλάχιστον γνωστή – επώνυμη) εταιρία που διαθέτει στην γκάμα της 2din DVD player με πλήρως αποσπώμενη οθόνη. Στα προϊόντα που στηρίζουν το δυναμικό come back της JVC συγκαταλέγεται το KD-BT22, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που ενσωματώνει πολλές ευκολίες σε δελεαστικότατη τιμή.
Σχεδόν όλες οι εταιρίες αυτοκινήτων διαθέτουν αντάπτορες από τα 2 din που είναι συνήθως η εργοστασιακή πηγή πλέον, σε 1 din και υπάρχουν και πολλοί κατασκευαστές aftermarket που τους διαθέτουν για όλα τα αυτοκίνητα. Έτσι η τοποθέτηση μιας πηγής του εμπορίου δεν χρειάζεται μετατροπές και κοψίματα στην πρόσοψη της κονσόλας του αυτοκινήτου και είναι μια διαδικασία εύκολα και πλήρως αναστρέψιμη.

Χαρακτηριστικά .....10/30

JVC KD-BT22 (control) Το KD-BT22 έρχεται να προσφέρει δυνατότητα ανάγνωσης CDR/RW και φυσικά MP3/WMA όπως προστάζει η σύγχρονη εποχή. Επιπρόσθετα διαθέτει ασύρματη τεχνολογία Bluetooth, για σύνδεση με το κινητό τηλέφωνο χωρίς την χρήση BT car kit. Εάν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με κάποιο κινητό, διατίθενται αναβαθμίσεις μέσω cd. Η ευανάγνωστη οθόνη διαθέτει πολλές χρωματικές επιλογές, με εξίσου πολλές ρυθμίσεις για την κάθε μια, έτσι ώστε να ταιριάξει απόλυτα με τον φωτισμό του ταμπλό ή με το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη του. Στην πρόσοψη του JVC διατίθεται ένα aux-in (jack)

ενώ η είσοδος usb παρέχεται με καλώδιο, από την πίσω πλευρά της πηγής, για να τοποθετηθεί μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή όπου αλλού βολεύει.

JVC KD-BT22 (rca)

Επίσης υπάρχει και jbus για σύνδεση με iPod, ενώ διαθέτει 3 preout για front-rear-sub.

Η μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό γίνεται μέσω ενός 24bit DAC της Burr-Brown και στέλνεται στον τελικό ενισχυτή MOS-FET με ισχύ 4x20W, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Οι παρεχόμενες ρυθμίσεις του ήχου απαρτίζονται από x-over και παραμετρικό eq 5 περιοχών καθώς και από τις τυπικές προκαθορισμένες (rock, pop, classic κλπ). Φυσικά, όπως τα περισσότερα σύγχρονα R/CD, διαθέτει ασύρματο τηλεχειριστήριο control.

Μετρήσεις .....75/80

Στον τομέα των μετρήσεων ισχύος το KD-BT22 επαλήθευσε τις εργοστασιακές τιμές, αποδίδοντας 16,5W με τάση 12,5V και αντίσταση , ενώ στα απέδωσε 24,1W. Στα 14V η ισχύς ανέβηκε στα 20,2W στα , όσα υπόσχεται η JVC, και 30,3W με αντίσταση . Η καθαρή ισχύς ανήλθε σε 13,9W για τα 12,5V και σε 16,5W για την τάση των 14V.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καμπύλη RTA στην μισή ισχύ. Η εικόνα στην οθόνη του AudioControl μας άφησε άφωνους και μας ενθουσίασε. Να διευκρινίσουμε πως μια καμπύλη RTA δεν υπόσχεται άψογο ήχο, είναι όμως χαρακτηριστικό της τονικής ισορροπίας στην έξοδο της πηγής ήχου. Η βαθμολογία του «ξερού» 40 δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά από το AudioControl, ενώ είναι η πρώτη φορά που μετράμε απόλυτη ευθεία σε όλο το φάσμα των 31 περιοχών χωρίς την παραμικρή απόκλιση σε προϊόν δοκιμής στο περιοδικό και χωρίς καμία ρύθμιση στην πηγή (flat).

Ηχητική αξιολόγηση .....221,9/270

JVC KD-BT22 (back) Στον τομέα του ήχου το KD-BT22 τα πήγε πολύ καλά, με αξιοζήλευτες μουσικές αρετές, συνυπολογίζοντας την κατηγορία τιμής. Το συνολικό άκουσμα είναι ιδιαίτερα ισορροπημένο και διαυγές, με ατμοσφαιρικό χαρακτήρα.

Με τις υψηλές συχνότητες να έχουν την πρωτοκαθεδρία, αναπαράγονται με κρυστάλλινη διαύγεια, άπλωμα, αέρα και πάχος χωρίς την παραμικρή έξαρση. Με σωστή στάθμη και ωραία χροιά σε κάνουν να βλέπεις την πηγή της JVC με... άλλο μάτι. Στο ίδιο μήκος κύματος οι μεσαίες συχνότητες αναπαράγονται με αληθοφάνεια και όγκο, με την χροιά και εδώ να αποσπά θετικά σχόλια. Μόλις ένα βήμα πίσω οι μεσοχαμηλές και χαμηλές συχνότητες, με σφιχτό και συγκρατημένο μπάσο και γρήγορο MidBass, στερούνται ελαφρά σε όγκο.

Ο διαχωρισμός των οργάνων είναι σχεδόν παντού άψογος, ενώ η συνολική διαύγεια και ο όγκος κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Με την φυσικότητα και τα δυναμικά του να ακολουθούν μόλις ένα κλικ πίσω το KD-BT22 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Η συμπεριφορά του σε δύσκολα μουσικά κομμάτια ήταν υποδειγματική για αυτήν την κατηγορία τιμής, με συναισθηματική αναπαραγωγή της κλίμακας blues στις κιθάρες και αέρινες υψηλές που δεν τονίστηκαν και δεν έχασαν πουθενά την έντασή τους.

Ο δέκτης του ραδιοφώνου είναι με 3 μπάντες FM (18 μνήμες) και μια MW (6 μνήμες) όπως τα περισσότερα R/CD με σχετικά καλή λήψη χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς, κυμάνθηκε στην μεσαία τυπική κατηγορία.

Συμπέρασμα

Συνολικά το JVC KD-BT22 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία τιμής του, με πολύ καλό μουσικό χαρακτήρα και πολλά παρεχόμενα αξεσουάρ, είναι σίγουρα μια πηγή που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός πολύ μεγάλου φάσματος χρηστών, είτε οδηγώντας απλά 4 ηχεία, είτε ως πηγή ήχου σε ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία KIOKASnet για την παραχώρηση του JVC KD-BT22 της δοκιμής.

 
JVC KD-BT22 (1 Din)
JVC KD-BT22 (front)
2010-11-30
308
out of 380
24.6
24.6
25.8
25.8
25.8
22.4
24.3
24.3
24.3
76
10
308
380
 
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 95ms (21 queries, 11ms)