Back

Pioneer FH-P80BT (2 Din)

Μια μάρκα γνωστή σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, μέχρι και διαστημόπλοιο έχει αυτό το όνομα.

Η λέξη pioneer σημαίνει πρωτοπόρος.

Ανοίγοντας το ελκυστικό κουτί της συσκευασίας, αντικρίζουμε τις οδηγίες χρήσης (manual) που παρέχεται μόνο σε μορφή CD.
Τοποθετώντας το pioneer FH-P80BT στον πάγκο των μετρήσεων και κοιτάζοντάς το, η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται για καλοφτιαγμένο και στιβαρό μηχάνημα με γυαλιστερή πρόσοψη με διακριτικό μπλε φωτισμό, άψογο φινίρισμα και ευανάγνωστα πλήκτρα.

Χαρακτηριστικά .....12/20

Οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται από το κεντρικό περιστροφικό κουμπί joystick, όπως: volume-seek–tracks–folders–preset–menu, κάτι που το κάνει πολύ εύχρηστο. Η συσκευή της pioneer περιλαμβάνει στα αξεσουάρ της, βοηθητική είσοδο AUX, καλωδιακό USB με μήκος περίπου 1 μέτρο απο την πίσω πλευρά και μπορεί να διαχειριστεί και iPod με αντάπτορα (IU-50).

Pioneer FH-80BT(back)

Στην πίσω όψη υπάρχουν και 3preout (Front-Rear-Sub), είσοδος IP-BUS για CD Changer η αντάπτορ AUX, όπως επίσης και το καλώδιο μικροφώνου του ενσωματωμένου Bluetooth. Φυσικά δεν λείπει και το πλήρες τηλεχειριστήριο.

Μετρήσεις .....71/80

Ξεκινώντας λοιπόν από τις μετρήσεις, το 80 BT έδειξε χαρακτήρα αντάξιο των προσδοκιών της Pioneer. Με 12,5V παροχή τάσης και με φορτίο μας έδωσε το εντυπωσιακό νούμερο των 19,3W, που τα 17,2 έρχονται χωρίς παραμόρφωση! Κι ακόμα δεν είδατε τίποτα, διότι με την ίδια τάση αλλά με φορτίο έφτασε τα 29,6W! Ανεβάζουμε την τάση τροφοδοσίας στα 14V και με φορτίο τα βλέπουμε 24,8W! Κρατώντας ίδια την τάση μεταβάλλοντας την αντίσταση στα , προς μεγάλη έκπληξη βλέπουμε το εντυπωσιακό, 37,9W!!. Το ξαναδοκιμάζουμε για λόγους ασφαλείας και μια και δυο φορές διότι μας φαινόταν απίστευτο, αλλά και πάλι πήραμε την ίδια σχεδόν μέτρηση με μια μικρή διαφορά προς τα κάτω, 37,1W.
Λογικό είναι να υπάρξει αυτή η πτώση ισχύος μετά τα επαναλαμβανόμενα test μιας και δεν έχει κανένα τεράστιο τροφοδοτικό τελικού ενισχυτή στο εσωτερικό του.
Στον τομέα του ραδιοφώνου υπάρχουν 3 μπάντες FM και μια MW, που η εύρεση , ανίχνευση των σταθμών γίνεται από το περιστροφικό joystick, η δε λήψη του ραδιοφώνου παρουσίασε αρκετά έως πολύ καλά στοιχεία, είτε χρησιμοποιώντας το BSM (Best station Memory) είτε μέσω του πλήκτρου loc με διαβάθμιση από 1 έως 4 για την ευαισθησία της ανίχνευσης. Η pioneer στο συγκεκριμένο μοντέλο κατάργησε τα πλήκτρα 1,2,...6 για τις μνήμες με αποτέλεσμα η αποθήκευση τους να γίνεται μέσω του πλήκτρου List.

Pioneer FH-80BT(accessories)

Οι είσοδοι των USB, iPod είναι στα στα υπέρ του μηχανήματος και η λειτουργία τους είναι ίδια με αυτήν του CD. Οι πληροφορίες των, αναγράφονται στο ευδιάκριτο display προς εύκολη ανάγνωση του χρήστη. Και στα δυο αυτά αξεσουάρ υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης level εισόδου ώστε ο χρήστης με κάθε επιλογή σε άλλη πηγή να έχει την ίδια στάθμη έντασης. Επίσης με τη βοήθεια του πλήκτρου List ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει βλέποντας την μπλε οθόνη του display της Pioneer τα άλμπουμ και τα τραγούδια όταν αυτά είναι δηλωμένα κατά την εγγραφή τους στα Λατινικά.

Η ύπαρξη του Bluetooth σήμερα είναι άκρως απαραίτητη ειδικά για εκείνους που βρίσκονται πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Πρωτίστως για την δική τους ασφάλεια και κατά δεύτερον καραδοκεί η τροχαία με υψηλό πρόστιμο. Εδώ η Pioneer με το ενσωματωμένο και εύχρηστο BT δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να συνδέσει και έως πέντε συσκευές τηλεφώνου.

Και φτάσαμε στο κομμάτι του ήχου.

Ηχητική αξιολόγηση .....214,5/270

Pioneer FH-80BT(cd manual) Μας έχει καλομάθει η pioneer με την πληρότητα των ρυθμίσεών της. Ο έλεγχος των Low-Mid-High γίνεται από 3 μπάντες παραμετρικού εκουαλάιζερ, που για το Low παρέχεται ρύθμιση συχνοτήτων 40-80-100-160Hz, για το Mid 200-500-1000-2000Hz και για το High 3,15-5-8-12,5Khz. Για κάθε μια που θα επιλέξει ο ακροατής μπορεί να ρυθμίσει και το εύρος συχνότητας με άλλες 4 επιλογές, από 2wide-1wide-1narrow-2narrow. Ουσιαστικά αυτός είναι και ο ορισμός του παραμετρικού εκουαλάιζερ. Υπάρχει και ρύθμιση loudness με τρία στάδια ενίσχυσης, καθώς επίσης και φίλτρα συχνοτήτων HPF (50-63-80-100-125) και LPF αντίστοιχα.
Ο ήχος του 80BT προέρχεται από την τεράστια παράδοση της pioneer που χρόνια τώρα την απολαμβάνουν εκατομμύρια οδηγοί στον κόσμο. Η διαπίστωσή μας είναι ότι πρόκειται για μια συσκευή που αναπαράγει πολύ καθαρό και ζυγισμένο ήχο, με αξιόλογα δυναμικά και δυνατότητα διαχείρισης subwoofer από τον ενσωματωμένο ενισχυτή ενισχυτή του.

Συμπέρασμα

Με την πληθώρα των ρυθμίσεων που διακατέχει η συσκευή μπορεί ο χρήστης να επιτύχει το επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα της αρεσκείας του ρυθμίζοντας το, αν και θέλει καλή εξοικείωση.
Το μόνο μελανό σημείο είναι ότι δεν αφαιρείται η πρόσοψη, αλλά τουλάχιστον η στήριξη της μονάδος περιλαμβάνει οκτώ βίδες!
Τα συμπεράσματά μας καταλήγουν στο ότι πρόκειται για μια αξιόλογη πηγή που δεν θα αφήσει ανικανοποίητο για την ηχητική ποιότητά της τον υποψήφιο αγοραστή.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία KIOKASnet για την παραχώρηση του pioneer FH-P80BT.

 
Pioneer FH-P80BT (2 Din)
Pioneer FH-80BT (front)
2010-11-30
298
out of 380
24.6
24.6
24.6
24.6
24.6
22.4
22.4
22.4
24.3
71.6
12
298
380
 
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 85ms (21 queries, 10ms)