Back

FlyAudio D7000 NAVI (2 DIN)

Άλλο ένα πολυμηχάνημα με πάρα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, που δεν έχουμε ξανασυναντήσει σε οθόνες αυτοκινήτου. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τέτοιου είδους προϊόντα, διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, μέγιστη ανάλυση για οθόνες 7" 480x234x3 που μεταφράζεται σε αριθμό εικονοστοιχείων 336.960 pixels, στην διαγώνιο τους. Προς μεγάλη μας έκπληξη διαβάζουμε ότι η συγκεκριμένη οθόνη είναι διαφορετική ως προς την ανάλυσή της με τον κατασκευαστή να αναγράφει στα χαρακτηριστικά της 800x480 και 2,65 εκατομμύρια pixels. Για να δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει!

Φυσικό και επόμενο είναι, το πρώτο πράγμα πού θα κάναμε ανοίγοντας την συσκευασία της, να εισάγουμε το dvd δισκάκι μας να δούμε την εικόνα της. Όντως βλέπουμε κάτι διαφορετικό, με πολύ φυσικά χρώματα, πάντα σε κατάσταση flat, χωρίς να χρειάζεται να χαμηλώσουμε το color. Παρατηρήσαμε πολύ υψηλή ανάλυση που προφανώς δικαιολογείται από τον τρόπο που διαχειρίζεται το κύκλωμα με το ένα led να περνάει και τα τρία χρώματα του RGB.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

FlyAudio D7000 NAVI (video) Η εικόνας μας άφησε άφωνους, μπορέσαμε να διακρίνουμε χωρίς καμία δυσκολία σε κοντινό πλάνο, την λεπτομέρεια σε ανθρώπινο πρόσωπο, πάντα από το δισκάκι αναφοράς της Ε.Μ.Μ.Α.. Οι δε μικρές λέξεις που περνάνε σαν τρέιλερ στην οθόνη διαβάζονται. Και γιατί λέμε διαβάζονται; Για τον απλούστατο λόγο ότι ποτέ δεν έχουμε καταφέρει να τα διαβάσουμε παρά μόνο μερικές φορές κάποια γράμματα, και οριακά μικρές λέξεις. Τρέμουλο δεν υπάρχει!!! Η ταχύτητα της εικόνας είναι πολύ καλή και αυτό γίνετε αμέσως αντιληπτό από τα γρήγορα περάσματα, (όπως κύματα θαλάσσης – πτώσεις από αλεξίπτωτο – χιονοδρομικό σκι). Και φυσικά θα δοκιμάζαμε και άλλα δισκάκια dvd, όχι για να εντοπίσουμε κάτι που να μην μας αρέσει αλλά γιατί μας άρεσε πολύ. Π.χ. στο dvd madagaskare φαίνονται καθαρά οι τρίχες από τον λαιμό του λιονταριού!.

Προφανώς υπάρχει αρκετά δυνατό Sharpness για να μας δίνει αυτή την μικρολεπτομέρεια. Το πολυμηχάνημα της FlyAudio επειδή αναπαράγει τόσο φυσική εικόνα, όσο πιο καλά είναι γραμμένο το δισκάκι τόσο καλύτερα ανταποκρίνεται. Βέβαια αυτό έχει σαν αντίκτυπο ότι, μιας δεύτερης ποιότητας (κακογραμμένο dvd ) θα δείξει πιο εύκολα τον ψηφιακό θόρυβο (χιονάκι). Έτσι είναι, όταν για παράδειγμα έχεις ένα πολύ καλό τουίτερ που είναι υπερβολικά αναλυτικό, και του ζητήσεις να διαχειριστεί κακό – βρώμικο σήμα, δεν φταίει το μεγάφωνο που προσπαθεί να το αναπαράγει, και να αναλύσει το «δόλιο» την παραμικρή λεπτομέρεια, της κακής ηχογράφησης.

Εργονομία και λοιπά χαρακτηριστικά .....10/30

FlyAudio D7000 NAVI (back) Στον τομέα της της εργονομίας και στον χειρισμό της οθόνης touch δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα «επώνυμα», αν και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό ίσως γίνει επώνυμο.

Είναι ευδιάκριτα τα εικονίδια επάνω στην οθόνη, και πατώντας τα, για να προβείς σε κάποια λειτουργία η διαχείριση γίνεται γρήγορα. Ειδικά στο dvd, δεν καθυστερεί το loading, όπως επίσης και οι αλλαγές των tracks γίνονται αμέσως.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και το GPS που είναι ενσωματωμένο στην συσκευή μέσω κάρτας SD. Η αντιπροσωπεία για το συγκεκριμένο προϊόν, μέσα στον Φεβρουάριο θα ανακοινώσει το πρόγραμμα του χάρτη. Αναμένουμε λοιπόν. Μέσα στην συσκευασία υπάρχει και αντάπτορας Bluetooth.

Κατά την χρήση του προβάλλονται στην οθόνη ευδιάκριτα νούμερα και είναι αρκετά φιλικό προς τον χρήστη.

Ηχητικές δυνατότητες .....200.7/270

FlyAudio D7000 NAVI (surround) Μετά από την πανέμορφη εικόνα που μας εντυπωσίασε πλήρως, ακολουθεί ο τομέας του ήχου. Εδώ το ηχητικό κομμάτι είναι άνω του μέσου όρου. Καθαρότητα, με πολύ καλά δυναμικά και αρκετά καλή ισορροπία, ήταν τα πρώτα ευχάριστα σημεία που διαπιστώσαμε.

Οι χαμηλές και μεσοχαμηλές συχνότητες, εμφανίστηκαν με καλό έλεγχο και όγκο,ειδικά στις αντρικές φωνές. Αποδίδουν με ρεαλισμό τα περάσματα του μπάσου με ταχύτητα και χωρίς «μπουμαρίσματα». Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα και στις μεσαίες συχνότητες με καθαρότητα και σχετική αληθοφάνεια, με μόνο μια μικρή έλλειψη όγκου να εμφανίζεται στις φωνές και μια προβολική αίσθηση χωρίς αυτό να προβληματίζει σε καμία περίπτωση. Το DVD D7000 της FlyAudio αναπαράγει τις υψηλές συχνότητες με διαύγεια και αρκετή μάζα, χωρίς να εμφανίζονται τονισμοί, ξυσίματα, αντιθέτως είναι αναλυτικά, ευχάριστα, και θα λέγαμε με φινετσάτο άκουσμα. Συνολικά υπήρξε αξιόλογη ηχητικά, μιας και παρέχει και τέσσερις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τύπου surround,που ακόμα και σε τυπικό ηχοσύστημα αυτοκινήτου με εργοστασιακά ηχεία, αναπαράγοντας DVD, μπορεί να παρέχει την ψευδαίσθηση του περιβάλλοντος χώρου.

Παρέχονται τα απαραίτητα ρυθμιστικά, Bass-Treble-Fader, με δυο ζευγάρια τύπου RCA Front-Rear καί μια έξοδο Sub, αλλά δεν ρυθμίζεται από την πηγή ως προς το volume και το x-over.

Συμπέρασμα

Συνολικά το D7000 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, με καλό ήχο και πρωτόγνωρα και εντυπωσιακότατα χαρακτηριστικά εικόνας, ίσως η FLY Audio να είναι η αυριανή πρώτη επιλογή στα DVD αυτοκινήτου.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία για την παραχώρηση του DVD FLYAUDIO D7000 της δοκιμής.

 
  • FlyAudio D7000 NAVI (dvd)
  • FlyAudio D7000 NAVI (info)
 
FlyAudio D7000 NAVI (2 DIN)
FlyAudio D7000 NAVI (front)
2010-08-12
277
out of 380
23
23.5
21.3
23.5
23.5
18.7
20.5
22.4
24.3
65.8
10
277
380
 
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 88ms (21 queries, 10ms)