Back

Παρουσίαση αυτοκινήτου BEATLE απο το team DLS

Πριν 7 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2002 στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου στο Κατοβίτσε της Πολωνίας είχα την τύχη να είμαι κριτής σε κάποιο Renault Clio ενός Σλοβένου, στην κατηγορία της εγκατάστασης.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακό, σωστό και καλοφτιαγμένο. Θυμάμαι ότι κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης του ζήτησα μια συγκεκριμένη φωτογραφία για το πέρασμα του καλωδίου ρεύματος, αλλά δεν την είχε, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσω 5 βαθμούς. Ο διαγωνιζόμενος υποστήριζε ότι χάθηκε η φωτογραφία αλλά το καλώδιο είναι μονωμένο με δεματικά ανά 15 εκατοστά και προστατευμένο κλπ-κλπ.

Τι να έκανα,
πρώτη φορά ήμουν κριτής και αρκετά αγχωμένος σε μια δύσκολη κατηγορία μιας και το επόμενο αυτοκίνητο αξιολόγησης ήταν το Mercedes της Pioneer. Που να καταλάβω ότι ήθελε να το περάσει, και αυτοί οι 5 βαθμοί ήταν μεγάλη απώλεια για εκείνον. Του έδωσα λοιπόν 5 λεπτά να μου δείξει την φωτογραφία. Αμέσως ειδοποίησε τους φίλους του να τον βοηθήσουν ώστε να βρει έναν γρύλο και μια φωτογραφική μηχανή.
Πράγματι σε λιγότερο χρόνο το Clio ήταν σηκωμένο στον γρύλο. Μού έδωσε τελικά μια βιντεοκάμερα και τράβηξα video αυτό που υποστήριζε.
Ήταν όλα τέλεια και καλύτερα από ότι έλεγε, με αποτέλεσμα να μην χάσει τους 5 πολύτιμους βαθμούς. Όμως στην απονομή πήρε τελικά την δεύτερη θέση, πίσω από το Mercedes, λέγοντάς μου χαριτολογώντας ότι εγώ τον έβγαλα δεύτερο. Θα μου πείτε που «κολλάνε» όλα αυτά.

Έχει και συνέχεια.

Το 2003 στον Πανευρωπαϊκό της Αγίας Πετρούπολης έτυχε να είμαι πάλι κριτής στην κατηγορία του Σλοβένου. Με το που το μαθαίνει, έρχεται και μου λέει κανόνισε να με ξαναβγάλεις δεύτερο, πάντα αστειευόμενος. Αυτή τη φορά έκρινα πάλι το Clio αλλά στην κατηγορία του ήχου. Για κακή του τύχη όμως ήρθε πάλι δεύτερος, πίσω από ένα ΤΤ. Είχε χάσει βαθμούς στην εγκατάσταση από άλλον κριτή. Δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι ήρθε πάλι δεύτερος.

Και φτάσαμε το 2009 που τον είδα στην Ολλανδία με άλλο αυτοκίνητο πλέον, ένα λευκό VW Beatle με αερογραφίες. Πάλι ήταν στην ίδια κατηγορία με το αυτοκίνητο της Pioneer.

Με το που με βλέπει με ρωτάει αμέσως αν είμαι κριτής στην κατηγορία του πάλι. Πήρε μεγάλη χαρά όταν άκουσε να του λέω ΟΧΙ. Πήρε όμως μεγαλύτερη χαρά όταν την ώρα της απονομής έμαθε ότι κέρδισε, παίρνοντας την 1η θέση. Δεν το κρύβω ότι κι εγώ χάρηκα όταν τον είδα να πανηγυρίζει έτσι. Με το που κατέβηκε από το βάθρο πήγα και του έδωσα συγχαρητήρια λέγοντάς του ότι θέλω ν’ ακούσω το αυτοκίνητό του. Μου έδωσε το κλειδί και όλα τα cd του, για να ακούσω ότι θέλω και όση ώρα θέλω.

Ηχητική εμπειρία

VW BEATLE (Nick Konstantinidis) Απλά εκπληκτικό! Δεν μπορούσα να βρω ψεγάδι στη χροιά του, παρα μόνο στη «σκηνή» που δεν είχε τέλεια θέση το left-center. Έκατσα λοιπόν αρκετή ώρα απολαμβάνοντας Hi-End ήχο σε αυτοκίνητο. Το απλωτό βαθύ χαμηλό αγκάλιαζε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Οι μπότες ακουγόντουσαν στο κέντρο του ταμπλό, με απόλυτη ταχύτητα, μέγεθος, χωρίς την παραμικρή «βρωμιά». Τι να πω για τις μεσαίες συχνότητες που ήταν στη θέση τους, που δεν μετακινήθηκε η σκηνή σε αντρικές και γυναικείες φωνές, που ανέβασα το volume αρκετά δυνατά μήπως και ακούσω κάποια έξαρση, ότι και να πω είναι λίγο. Τα δε πρίμα μια από τα ίδια, αέρινα όποτε χρειαζόταν, με πάχος, χωρίς ουρά εκεί που έπρεπε, νοιώθοντας την αληθοφάνεια των οργάνων.

Δυναμικά, μάζα, συναίσθημα, ένταση, σχεδόν στο απόλυτο. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Δημήτρης Γουναρίδης ακούγοντάς για αρκετή ώρα το λευκό Beatle του Σλοβένου Jaka Seles. Άνετα θα μπορούσε να βρίσκετε σε μια έκθεση Hi-End Show.
Το πως υλοποιήθηκε η εγκατάσταση για να δώσει αυτά την οπτικοακουστική εμπειρία δεν χρήζει σχόλια παρά μόνο επιφωνήματα.

Μονώθηκε όλο το αυτοκίνητο, ακόμα και μέσα στις πόρτες ασχέτως αν δεν τοποθετήθηκαν ηχεία εκεί. Ανακατασκευή σε όλο το ταμπλό, η μάλλον σε όλο το αυτοκίνητο.
Μπράβο για την σκέψη και την άψογη υλοποίηση, καθώς επίσης και για την 1η θέση που πήρε.

Ήταν εμπειρία.

 
  • VW BEATLE (front)
  • VW BEATLE (inside)
  • VW BEATLE (subwoofers)
  • VW BEATLE (source Alpine)
  • VW BEATLE (speakers)
  • VW BEATLE (processor)
  • VW BEATLE (amplifiers)
  • VW BEATLE (engine)
  • VW BEATLE (jaka center)
 
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 89ms (20 queries, 12ms)