Back

Mercedes VITO (Παρουσίαση αυτοκινήτου)

Ήταν 7 η ώρα το πρωί όταν χτύπησε το ξυπνητήρι για να πάω στην δουλειά, δεν μπορούσα καν ν΄ανοίξω τα μάτια μου. Αναρωτήθηκα τι έγινε πάλι χθες το βράδυ;
Α βέβαια, είχαν έρθει πέντε φίλοι μου, οι δυο παίζαμε playstation, οι άλλοι δυο άκουγαν μουσική (σίγουρα και κάποιοι εκτός του αυτοκινήτου) και ο ένας σερφάριζε στο internet.
Τι ωραία! Κάπως έτσι πρέπει να νοιώθει πλέον ο Γιάννης Καλαμιώτης, ιδιοκτήτης του VITO.

Σίγουρα διαφορετικά θα αισθανόταν ο Τάκης Πικινάκης που είναι και ο εγκαταστάτης του, αφού χρειάστηκε 4 μήνες περίπου για να υλοποιήσει τις διαθέσεις του Γιάννη, χρησιμοποιώντας :

Δυο μπαταρίες Tec TP-AGM
Inverter 12-220 Volt 3000W
TV Philips 29”
DVD player Philips
SONY Playstation 2
Κάμερες αδιάβροχες της OUTSOURCING

Πηγή Alpine IVA-W502 με USB-BT-steering remote
TV Alpine TUE-T252TX
Εκουαλάιζερ KICKER KQ5
x-over KICKER KX3

Ενισχυτές και Ηχεία:
Ένας ψηφιακός KICKER 2500.2 οδηγεί τα 3 Sub της KICKER 12L7
Δυο δικάναλοι KICKER 850.2 οδηγούν γεφυρωμένοι τα 4 12ιντσα της CIARE ND12-4
Ένας δικάναλος KICKER 550.2 τροφοδοτεί τα 4 8ιντασα πάλι της CIARE CN205
Κι ένας τετρακάναλος KICKER έχει τον έλεγχο στις 4 κόρνες πίσω και 2 μπροστά της BEYMA CP21
Όλα τα καλώδια τροφοδοσίας, RCA, ασφαλειοθήκες, διανομείς είναι της Audison

Και όλα αυτά μαζί με το όχημα ασφαλίζονται από τον συναγερμό της M.E.D. με σύστημα εντοπισμού ( και όχι αδίκως ).

Ο Τάκης Πικινάκης που όπως προαναφέραμε είναι ο εγκαταστάτης του VITO μελέτησε και υλοποίησε τις οπτικοακουστικές ορέξεις του ευχαριστημένου ιδιοκτήτη Γιάννη, δίνοντας του το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Το καταλαβαίνεται και μόνοι σας αντικρίζοντας την προσοχή στην λεπτομέρεια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου (και όχι μόνο) που δεν λείπουν ούτε και τα 4 κουρτινόξυλα, το αρωματικό χώρου, η επένδυση με ύφασμα και το έμβλημα της Mercedes σχεδόν παντού.

Ηχητικά σείεται ο τόπος και για τους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που βρίσκονται εξ αποστάσεως. Αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό όταν η ενίσχυση γίνεται από τους γνωστούς θηριώδης ενισχυτές της KICKER που οδηγούν τα υπερβολικά ευαίσθητα σε dB μεγάφωνα (κόρνες) της Beyma, τα 8ιντσα και 12ιντσα της Ciare και το βαθύ χαμηλό από τα τετράγωνα sub της KICKER. Φυσικά ο στόχος του αυτοκινήτου δεν ήταν η ποιότητα του ήχου αλλά η ηχητική δύναμη.

Για τον λόγο αυτό δεν μπήκαμε σε διαδικασία να πιέσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τα αυτιά μας ώστε να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε πολλά για τον ήχο του σε υψηλές στάθμες. Συνήθως το ακούγαμε απ’ έξω! Παρά μόνο σε ήπιες καταστάσεις και με normal volume μπορούμε να πούμε ότι το πολύ καλό χαμηλό και με λίγο παραπάνω κόψιμο (level) στα ηχεία που βρίσκονται στα προσκέφαλα, ήταν αξιόλογο χωρίς να κουράζει ιδιαίτερα ακόμη και σε πολύωρη ακρόαση. Μπορεί να ακούγεται περίεργο για εκείνους (εμάς) που είμαστε λάτρεις του Hi-Fi και Hi-End αλλά ας μην ξεχνάμε ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και τα σωστά κοψίματα συχνοτήτων του ήχου, μπορούν να επιφέρουν τέτοιου είδους αποτελέσματα. Και ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο εγκαταστάτης γνωρίζει πάρα πολύ καλά και τον ποιοτικό ήχο, έχοντας ουκ ολίγες διακρίσεις σε διαγωνισμούς ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου τόσο σε Quality όσο και σε SPL – DB Drug, από εποχές IASCA.

Λόγος για μουσική σκηνή δεν γίνεται αφού εσκεμμένα επιλέχθηκε η τοποθέτηση των εμπρός ηχείων πίσω από τα κεφάλια οδηγού και συνοδηγού. Ο πελάτης έδωσε σαφής οδηγίες για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής έντασης και με αυτόν τον γνώμονα η συγκεκριμένη τοποθέτηση των ηχείων υπήρξε ιδανική. Οι στάθμες μουσικής ισχύος που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πλησιάζουν τα όρια της υπερβολής και χαρίζουν πλατιά χαμόγελα στον ευτυχή ιδιοκτήτη. Χαμηλά και πίσω από τα εμπρός καθίσματα εδράζονται τα 3 τετράγωνα sub της KICKER σε καμπίνα bass reflex που αναπαράγουν πλούσιο δυνατό και άκρως εντυπωσιακό μπάσο.

Ανοίγοντας την πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών, έρχεσαι αντιμέτωπος με τα τέσσερα 12ιντσα Ciare και τις 4 κόρνες Beyma, που αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για τέτοιου είδους υλοποιήσεις.
Και να ήταν μόνο αυτό! Τέσσερα σποτάκια τοποθετημένα στην επένδυση τις πίσω πόρτας και άλλα έξι στην εκ νέου επενδεδυμένη οροφή του Vito φροντίζουν για τον άπλετο φωτισμό μέσα και έξω από το αυτοκίνητο. Φυσικά δεν λείπουν οι αντίστοιχοι ηλεκτρικοί διακόπτες, μαζί με πρίζες των 220 Volt για την τοποθέτηση οποιασδήποτε οικιακής συσκευής. Επίσης υπάρχει και πρίζα RCA ως Line-Input για εύκολη σύνδεση εξωτερικής πηγής ήχου. Ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί Laptot για την αναπαραγωγή μουσικών κοματιών, καθως μπορεί και να το φορτίζει. Στο κέντρο και πάνω απο τα μαξιλάρια του διπλού κρεβατιού δεσπόζει η τηλεόραση της Philips μαζί με το DVD της ίδιας εταιρείας.

Με άλλα λόγια δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια πολυτελή κρεβατοκάμαρα. Και για να μην είναι παραπονεμένοι οι εμπρός επιβάτες έχουν την δυνατότητα να ψυχαγωγούνται από την οθόνη της Alpine και το Playstation το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην πίσω τηλεόραση. Με όλες αυτές τις παροχές και ευκολίες καθώς και με το ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό, δύσκολα «ξεκολλάς» από το VITO.

Μια πραγματικά πολύ προσεγμένη εγκατάσταση που είναι εφάμιλλη εργοστασιακής κατασκευής.

Το κατάστημα Auto Melody βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 8 στον Άγιο Στέφανο. Για περισσότερες πληροφορίες: pikinakis@yahoo.gr η στο τηλέφωνο 210.81.43.231

Ευχαριστούμαι τον Τάκη Πικινάκη και τον Γιάννη Καλαμιώτη για την παραχώρηση του αυτοκινήτου, που μας έκανε να περάσουμε ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα, παίζοντας και εμείς λίγο με το Playstation.

 
  • Mercedes VITO (Παρουσίαση αυτοκινήτου)
  • Mercedes VITO (Pre Amp-EQ)
  • Mercedes VITO (Subwoofer KICKER)
  • Mercedes VITO (Baggage space)
  • Mercedes VITO (Bedroom)
  • Mercedes VITO (Kicker Amplifiers)
  • Mercedes VITO (TV Philips)
  • Mercedes VITO (AC 220Volt)
  • Mercedes VITO (Laptop)
  • Mercedes VITO (Playstation 2)

Car Audio Mercedes Vito

Car Audio Mercedes Vito (games)

Car Audio Mercedes Vito (subwoofers)

 
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 94ms (19 queries, 11ms)