Back

Rockford Fosgate T600-4 Four Channel

Στο 1ο τεύχος του Car Audio Test είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την σειρά Punch της Rockford Fosgate και ομολογούμε πως ενθουσιαστήκαμε. O Τ600-4 ανήκει στην μεγαλύτερη σειρά Power και τον αναμέναμε με αγωνία. Οι δύο αυτές σειρές αριθμούν πολλά χρόνια παρουσίας στην αγορά και η Αμερικάνικη εταιρία έχει έναν θρύλο να διαφυλάξει κάθε φορά που παρουσιάζει προϊόντα Power και Punch.

Rockford Fosgate T600-4 (rca) Η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό αντικρίζοντας τον Τ600-4 είναι πως πρόκειται για έναν καλοφτιαγμένο ενισχυτή, όπως μας έχουν συνηθίσει οι Αμερικάνοι, με λιτή μεν, εντυπωσιακή δε εμφάνιση. Το γυαλιστερό σασί

με τις διαγώνιες ψήκτρες στην περίμετρο και τους χωνευτούς ακροδέκτες δίνουν το κύρος που αρμόζει σε έναν ενισχυτή με τόσο βαριά κληρονομιά.

Χαρακτηριστικά .....12/20

Rockford Fosgate T600-4 (inside) Από ρυθμίσεις ο Τ600-4 χαρακτηρίζεται πλήρης, για την κατηγορία τιμής, με ρύθμιση High-Pass, Low-Pass, και through ανά ζεύγος καναλιών, ρύθμιση x-over για Front-Rear, gain και το Punch eq το οποίο χρησιμοποιείται σαν booster σε συνδυασμό με το φίλτρο που έχει επιλεχθεί στον ενισχυτή για κάθε ζεύγος καναλιών.

Προαιρετικά διατίθεται και remote για το Punch eq των πίσω καναλιών ώστε να χρησιμοποιηθεί στην ουσία σαν Bass boost.
Αναλυτικές οδηγίες συνδεσμολογίας, ρύθμισης και επίλυσης προβλημάτων διατίθενται στο manual του ενισχυτή, ο οποίος συνοδεύεται από πιστοποιητικό μετρήσεων με τα στοιχεία και την υπογραφή του τεχνικού που τον έλεγξε και την ημερομηνία ελέγχου.
Ανοίγοντας το μεταλλικό καπάκι προς φωτογράφηση του κυκλώματός του, παρατηρούμε την πλήρη εκμετάλλευση χώρου από ποιοτικά υλικά,με πολλά smd προκειμένω ο ενισχυτής να έχει μικρές διαστάσεις. Στα δε 8 Mosfet τρανζίστορ εξόδου, υπάρχουν και δυο ξεχωριστά θερμίστορ, ένα για το Front και, ένα για το Rear.
Διαστάσεις: 37,9x20,7x5,4

Μετρήσεις .....71,4/80

Rockford Fosgate T600-4 (interior) Αφού συνδέσουμε τον Τ600-4 στον πάγκο του Car Audio Test και τον αφήσουμε να ζεσταθεί,

ξεκινάμε την διαδικασία των μετρήσεων. Με τάση 12,5V και αντίσταση ο RF αποδίδει 108,5W ανά κανάλι, ενώ στα 2Ω 166,3W. Σε γεφυρωμένη λειτουργία στην ίδια τάση και αντίσταση η ισχύς του ενισχυτή έφτασε τα 325W. Με τάση τροφοδοσίας τα 14V και αντίσταση η απόδοση ανέρχεται στα 137,2W ανά κανάλι και ανεβαίνει στα 208,4W αν η αντίσταση πέσει στα . Σε γεφυρωμένη λειτουργία ο Τ600-4 εκτοξεύει την ισχύ του στα 410W κάτι που τον καθιστά ικανό να οδηγήσει απαιτητικά ηχεία απροβλημάτιστα.
Η «καθαρή» ισχύς του Rockford με τάση 12,5V και αντίσταση 4Ω ανήλθε σε 98,3W.

Ηχητική αξιολόγηση .....213,4/270

Rockford Fosgate T600-4 (power supply) Μετά τις εντυπωσιακές τιμές ισχύος για 4κάναλο ενισχυτή αυτής της κατηγορίας, και όχι μόνο, περνάμε στην αξιολόγηση του ήχου. Με της μεσαίες συχνότητες να αποτελούν το δυνατό χαρτί του Τ600-4, η μουσική αναπαράγεται γεμάτα και συνολικά ισορροπημένα. Οι φωνές είναι απαλές και ογκώδης με τα πρίμα να ακολουθούν, έχοντας αρκετό αέρα και πάχος, χωρίς τονισμούς. Ο ενισχυτής δείχνει να διατηρεί τον έλεγχο σε κάθε περίπτωση, με τις μεταβάσεις των μεσοχαμηλών να γίνονται ζωντανά και ταχύτατα. Το sub γεμίζει επαρκώς, αν και βρίσκεται ένα βήμα πίσω σε ένταση και με μια μικρή τάση ουράς, ωστόσο παραμένει γλυκό και εντυπωσιακό, με τον διαχωρισμό των χαμηλών και μεσοχαμηλών να είναι εύκολα διακριτός σε κάθε περίπτωση. Τα πιατίνια ακούγονται αέρινα και, όσο χρειάζεται, μεταλλικά και οι μεσαίες έχουν πειστική παρουσία, με ρεαλιστική απεικόνιση των μεγεθών και των σωμάτων. Η μπότα αν και ταχύτατη δίνει την αίσθηση ότι αδειάζει, με αυστηρά κριτήρια και κυρίως λόγω του πολύ καλού όγκου των μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων, που κλέβουν την παράσταση.

Rockford Fosgate T600-4 (logo)Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τα δυναμικά του RF T600-4 που τον κατατάσσουν στην elite των ενισχυτών σε αυτόν τον τομέα. Στο ίδιο μοτίβο και η συνολική διαύγεια, ενώ η αληθοφάνεια κινήθηκε και αυτή σε πολύ υψηλά επίπεδα μένοντας μόλις ένα βήμα πίσω λόγω της ουράς των χαμηλών. Κατά τα άλλα δεν άφησε κανένα περιθώριο για αρνητικά σχόλια σε όλο το υπόλοιπο φάσμα, ενώ συνολικά δεν θα προβληματίσει ανεξάρτητα με το είδος μουσικής που θα κληθεί να αναπαράγει.

Συμπέρασμα

Συνολικά ο Τ600-4 έσπευσε να υπερασπιστεί και να επαληθεύσει την πολύ καλή γεύση που μας άφησε ο «μικρός αδελφός του» ο P300-2 του 1ου τεύχους. Με τον εσωτερικό του κόσμο να είναι τακτοποιημένος και να απαρτίζεται από καλής ποιότητας υλικά.

Rockford Fosgate T600-4 (LOGO) Ο ενισχυτής της Rockford Fosgate Power T600-4 παραθέτει την αποδεδειγμένη αξιοπιστία, την ισχύ, την ευχάριστη και δυναμική μουσική συμπεριφορά του, την ποιότητα κατασκευής και την πολύ καλή τιμή του, σε μια ανταγωνιστική και απαιτητική κατηγορία. Το υψηλό value for money του ενισχυτή θα πρέπει να τον κατατάσσει στις πρώτες επιλογές του υποψήφιου αγοραστή, με τα σωστά συνοδευτικά να είναι απαραίτητα για να αναδείξει τα «ταλέντα» του.

Ευχαριστούμε την αντιπροσωπεία TELE για την παραχώρηση του Rockford Fosgate T600-4 της δοκιμής.

 
Rockford Fosgate T600-4 Four Channel
Rockford Fosgate T600-4 (up)
2010-12-01
297
out of 370
21.3
23.5
24.6
23.5
23.5
22.4
22.4
26.1
26.1
71.4
12
297
370
 
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 55ms (21 queries, 9ms)