Back

Επισκευή Μεγαφώνων

Η εταιρία SPEAKERS SERVICE CENTER ιδρύθηκε από τον Κύριο Πανταζόπουλο Παύλο το 1957 καί από το 2000 την παρέδωσε στον Θανάση Π. Πανταζόπουλο όπου είναι και υιός του. Εδρεύει στην Κ.Βάρναλη 69 Μπουρνάζη-Περιστέρι.
Ο σκοπός της εταιρείας είναι η επισκευή–ανακατασκευή-μετατροπή παντός είδους μεγαφώνων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επισκευασθεί ένα ηχείο είτε αλλάζοντας κάποιο ανταλλακτικό πού το παρέχει η εν λόγω εταιρεία π.χ. Spider–Ανάρτηση–Πηνίο–Κώνος–Ακροδέκτες και καπάκια (Dust-Cup). Καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα μετατροπής τού μεγαφώνου σε Watt και σε Ohm πού επιθυμεί ο πελάτης.
Το ηλεκτρονικό περιοδικό μας caraudiotest επισκεύθηκε τον χώρο επισκευής της παραπάνω εταιρείας πού μας επέτρεψε να φωτογραφήσουμε την διαδικασία επισκευής μεγαφώνων όπως επίσης και tweeter.
Και φυσικό ήταν να προβούμε σε διάφορες ερωτήσεις όπως:

Ποιά είναι η διαφορά τού επισκευασμένου ηχείου με το καινούργιο;

Πρώτα από όλα το ηχείο μετά την επισκευή του δεν φαίνεται ότι έχει επισκευασθεί.
Με την αλλαγή ανάρτησης κώνου–ακροδέκτες-καπάκι δεν παρουσιάζει καμία ηχητική διαφορά από το καινούργιο. Όπως επίσης με την αλλαγή πηνίου πάλι δεν υπάρχει καμία ηχητική διαφορά αν καί εφόσον μού το παρέχει η εκάστοτε εταιρεία εισαγωγής μεγαφώνων. Αν δεν είναι εφικτή η διάθεση πηνίου από την εταιρεία είμαι αναγκασμένος να προβώ στην από την αρχή κατασκευή καινούργιου πηνίου (αντιγραφή).

Και πως το αντιγράφετε (κατασκευάζετε) το πηνίο από την αρχή;

Δυστυχώς η απάντηση τού Κυρίου Πανταζόπουλου ήταν η σιωπή του...............

Ποια είναι η διαφορά της κατασκευής αντιγραφής τού πηνίου με καινούργιο;

Οπτικά δεν υπάρχει διαφορά αλλά ηχητικά βάσει μετρήσεων με αυστηρές προδιαγραφές παλμογράφου η απόκλιση κυμαίνετε από 5% έως 8%.
Πολλές φορές όμως μού έχουν ζητηθεί από τα καταστήματα Car-Stereo γιά να πάρουν πρώτες θέσεις στους διαγωνισμούς ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου σε κατηγορίες SPL όπως και σε προσωπικές κόντρες.........να μετατρέψω ένα ηχείο συνήθως subwoofer από την αρχική ισχύ τού κατασκευαστή
σε πολλή μεγαλύτερη ισχύ ώστε να μπορούν να αντέχουν τα ηχεία περισσότερα Watt.


Και καλά όλα αυτά κι αν θελήσει κάποιος να φτιάξετε ένα ηχείο πού να παίζει καλύτερα από την αρχική του επίδοση το αναλαμβάνετε;

Ναί αν καί εφόσον αξίζει το μεγάφωνο αλλά δεν πρόκειται να αναφερθώ στο πως!
Επισκευή Μεγαφώνων (after)
Γιά περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.soundls.gr

Νοιώθετε ηθική ικανοποίηση όταν μετατρέπετε ένα ηχείο;

Το κάθε μεγάφωνο πού επισκευάζω το βλέπω σαν δικό μου. Ναι έχω ηθική ικανοποίηση για την προσοχή στην λεπτομέρεια πού δίνω την ώρα επισκευής και αυτό έχει σαν αντίκτυπο να συνεργάζομαι με τα καλύτερα Car-Stereo στην Ελλάδα όπως επίσης και με μεγάλες αντιπροσωπείες. Βέβαια υπάρχουν και μερικοί πελάτες πού δεν πιστεύουν ότι έγινε επισκευή ηχείου επειδή δεν μπορούν να διακρίνουν από πού και πως επισκευάστηκε.

Κάπου εδώ τελειώνει η εποικοδομητική κουβέντα μας με τον Κύριο Θανάση Π. Πανταζόπουλο, αν και παρόλο πού τον πιέσαμε να μας πει μερικά μυστικά της δουλειάς του, δυστυχώς δεν υπέκυψε! Παρόλα αυτά τον ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο πού μας διέθεσε, και ευχόμαστε την επόμενη φορά πού θα τον συναντήσουμε να μας ξεκλειδώσει κάποια από τα επτασφράγιστα μυστικά του.

Ευχαριστούμε την εταιρία www.soundls.gr για την παραχώρηση της συνέντευξης.

 
hxoseikona
KIOKASnet banner Button
CADENCE
Intersound Banner Button
RS nanotechnology
AlfaSound Banner Button
ellicon Banner Button
 
(C) Car Audio Test - All Rights Reserved
powered by zoglair
page generated in 47ms (20 queries, 7ms)